Известие

Collapse
No announcement yet.

147 Стартер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 Стартер

Може ли някой да ми качи снимките и инструкциите от repair manuala на алфа 147 1.6 за стартер/бендикса, или да обясни къде се намира това чудо и как се сваля(много работа ли е?). Искам да го дам за рециклиране или да видя пружината ли е проблема....
    Със засилването на студовете започва да стърже все повече и ме дразни(явно пружината е заминала),а пустия repair manuel не ми тръгва на win 8.....
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Щом не можеш да го видиш къде е, моят съвет е - не се захващай сам. Само с ентусиазъм не става. Трябват определени работни условия (канал, или подемник), умения и инструменти. Много работа е. По-добре иди в сервиз. Иначе стартерът ти е отзад на мотора. За да ремонтираш бендикса, трябва да свалиш стартера.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

кога стърже. ако при въртене хърка, може да са износени втулки. така и така се отваря, не е лошо да се види и има ли живот в четките, шалтера как е и останалата част от механиката.
      точка

Comment

Звука го издава след като запали.... на 3-4 поредни паления изчезва. Мнооого ме дразни, мноого, а майстора каза, да си я карам така и на следващото обдлужване ангренаж, ще го оправи. Е да ама има още 20-30к до това. А тва са 2 години...
        Канал и инструменти имам иначе.

Comment

първо не е зле да провериш дали когато стърже има 12 волта на тънкия кабел. може стартера да е ок, а клемореда да се ебава.
          точка

Comment

Като се прибера, ще замеря. Иначе нямям проблем с паленето. Звука като цяло е от сорта на клюБръмГхххъхрргххБръмБръмБръм.......... )) Напеаво ме е срам да я запала като има хора около мен....)

Comment

Working...
            X